Invoeren patiëntgegevens

Nieuwe patiënt aanmaken

Om een nieuwe patiënt aan te maken klikt u op ‘+ Toevoegen patiënt’ links bovenin van uw beeldscherm.

Vervolgens komt u in een scherm waar de gegevens van de patiënt gevraagd worden. Via de knop ‘Volgende’ onderaan de pagina gaat u elke keer naar het volgende scherm (sectie) waar u de gegevens van de patiënt verder kunt aanvullen.

Mogelijkheden invoerscherm

In de linker kolom staan de diverse hoofdstukken van de registratie vermeld. Standaard begint u bij het eerste hoofdstuk en door op de knop ‘Volgende’ te klikken gaat u door naar het volgende hoofdstuk. U kunt echter ook rechtstreeks een hoofdstuk kiezen door in de linker kolom te klikken op het gewenste hoofdstuk. U komt dan direct bij de vragen die bij dit hoofdstuk horen.

Het menu in de linker kolom is zo ingedeeld dat u kunt zien wat de hoofdstukken zijn en welke secties hieronder vallen. In de meeste registraties is dit Algemeen (Identificatie of Patiënt) met daaronder een episode, verrichting en/of tumor.

In het registratiesysteem staat bij een aantal variabelen een informatie icoontje weergegeven. Door met de muis over het informatie icoontje heen te bewegen of aan te klikken opent een informatieveld met aanvullende informatie. Wanneer het informatie icoontje is aangeklikt, dan verdwijnt de aanvullende informatie door op het kruisje (‘x’) te klikken.

In het registratiesysteem zijn er een aantal velden waarbij een uitklapmenu tevoorschijn komt als u het invulveld aanklikt. Door een gedeelte van de gewenste antwoordoptie in te typen kan de juiste keuzeoptie eenvoudig aangeklikt worden. Bijvoorbeeld wanneer naar het behandeld ziekenhuis wordt gevraagd, dan kunt u het betreffende ziekenhuis aanklikken in de voorgeprogrammeerde lijst die tevoorschijn komt. Als u de eerste letters van uw ziekenhuis, of de plaatsnaam van uw ziekenhuis, intypt verdwijnen een aantal keuzeopties. Zo vindt u gemakkelijk de juiste zorginstelling in de lijst.

Wanneer u een nieuw hoofdstuk en/of sectie opent geeft het systeem aan welke vragen verplicht zijn om in te vullen door middel van een rode omlijning van het invulveld van de betreffende variabele. Daarnaast staat in rood vermeld dat het invullen van de variabele verplicht is. Ook kan het systeem een antwoord als onwaarschijnlijk inschatten. De reden hiervan wordt in het oranje vermeld.