Overeenkomsten

U sluit een Verwerkersovereenkomst en een Opdrachtovereenkomst af met MRDM voor het GLI-register. Deze overeenkomsten zijn nodig om medische gegevens te mogen verwerken.

Bent u een praktijk met meerdere GLI-behandelaars? Bijvoorbeeld een fysiotherapeut, leefstijlcoach, diëtist en oefentherapeut? Dan hoeft u deze overeenkomsten slechts 1 keer te ondertekenen en niet voor elke behandelaar apart. De GLI-contactpersoon van de praktijk kan de overeenkomsten aanvragen en invullen.

MRDM is als verwerker verantwoordelijk voor het uitsluitend op basis van een geschreven instructie (de Opdrachtovereenkomst) op behoorlijke en zorgvuldige wijze de persoonsgegevens te verwerken. Onder welke voorwaarden de persoonsgegevens verwerkt mogen worden staat vastgelegd in de Verwerkersovereenkomst en bijbehorende Opdrachtovereenkomst.

Verwerkersovereenkomst

Voor het verwerken van (medische) persoonsgegevens is MRDM verplicht om een verwerkersovereenkomst af te sluiten. Dit is bepaald in de AVG (algemene verordening gegevensbescherming), MRDM (de verwerker) sluit deze overeenkomst met de GLI-praktijk (de verantwoordelijke van de persoonsgegevens).

 • De verwerkersovereenkomst legt vast dat MRDM de persoonsgegevens verwerkt op basis van de geschreven instructies van de verwerkingsverantwoordelijke.
 • De verwerkingsverantwoordelijke (de GLI-praktijk) is verantwoordelijk voor de persoonsgegevens. De verwerkingsverantwoordelijke kan een persoon zijn of een rechtspersoon (zoals een stichting B.V.).

Opdrachtovereenkomst

Er wordt ook een Opdrachtovereenkomst opgesteld. Hierin staat beschreven hoe MRDM de persoonsgegevens mag verwerken. De opdrachtovereenkomst verwijst naar het door RIVM opgestelde reglement van de GLI-registratie.

De Opdrachtovereenkomst wordt opgesteld tussen de verantwoordelijke van de persoonsgegevens (de GLI-praktijk) en de verwerker (MRDM).

Reglement

In het reglement staat met welk doeleinden de verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt. Dit kunnen bijvoorbeeld wetenschappelijke doeleinden zijn of het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Het reglement is opgesteld door het RIVM. U kunt het reglement bekijken op de website van het RIVM.

Digitaal ondertekenen via DocuSign

Onderteken de Opdrachtovereenkomst en Verwerkersovereenkomst digitaal via DocuSign. Alleen een tekenbevoegde persoon van de GLI-praktijk mag de overeenkomsten ondertekenen. Bent u niet tekenbevoegd? Stuur de overeenkomsten dan door naar de tekenbevoegde persoon via DocuSign, bijvoorbeeld een bestuurslid of de directeur

Acties en veelgestelde vragen

 • Ondertekenen overeenkomsten

  Om gebruik te maken van het register moet u de Opdrachtovereenkomst en Verwerkersovereenkomst ondertekenen. Dit doet u digitaal via DocuSign. De overeenkomsten mogen alleen getekend worden door een tekenbevoegde persoon binnen uw organisatie. Bent u niet tekenbevoegd? Stuur de overeenkomsten dan via DocuSign door naar de tekenbevoegde persoon van de organisatie. Dit is bijvoorbeeld een bestuurslid of iemand van de directie.

  Het proces van ondertekenen van de overeenkomsten verloopt als volgt:

  Lees meer over de Overeenkomsten.

  Datum laatste aanpassing 1 december 2020

 • De ‘voltooien’-knop verschijnt niet

  Dit betekent dat u nog niet alle vereiste velden heeft ingevuld. U kunt deze velden vinden door aan de linkerkant met de ‘Invullen’-knop te navigeren.

  Datum laatste aanpassing 9 september 2020

 • Wij willen de overeenkomst niet tekenen

  Als u de overeenkomst niet wilt aangaan, kunt u dit aangeven door via ‘overige acties’ de overeenkomst te weigeren. De overeenkomst wordt dan ongeldig verklaard. Dit betekent dat u geen gebruik kan maken van de in het overeenkomst beschreven diensten.

  Datum laatste aanpassing 9 september 2020

 • Mijn link voor DocuSign is verlopen

  Om veiligheidsredenen verloopt de DocuSign-link standaard na 48 uur.

  Indien u de link daarna aanklikt krijgt u direct een nieuwe link toegestuurd vanuit DocuSign.

  Datum laatste aanpassing 9 september 2020

 • Iemand anders moet tekenen. Hoe stuur ik de overeenkomsten door in DocuSign?

  Bent u niet tekenbevoegd?

  • Klik op de knop ‘overige acties’
  • Kies voor voor ‘toewijzing wijzigen’
  • Geef de gegevens op van iemand die tekenbevoegd is

  Datum laatste aanpassing 9 september 2020

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

Uw downloads
Stuur bericht Sluit formulier
Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag? Laat dan een bericht achter. Wij antwoorden altijd persoonlijk en snel.