Hier leest u wat stap voor stap nodig is om het Excel-bestand op te sturen naar MRDM:

1. Vraag aan alle deelnemers in het Excel-bestand om het toestemmingsformulier te tekenen;
  2. Verwijder deelnemers uit het bestand die geen toestemming geven;
  3. Controleer of uw Excel-bestand gelijk is aan het bestand dat u heeft ontvangen van RIVM en aan de voorwaarden voldoet;
  4. Stuur uw Excel-bestand naar MRDM. U krijgt een bericht van MRDM hoe u dit kan doen;
  5. Vul ontbrekende informatie aan in het GLI-register;
  6. Controleer alle gegevens in het GLI-register

U kunt ondertussen al starten met invoeren van nieuwe deelnemers in het GLI-register. Let op, u mag alleen deelnemers invoeren in het GLI-register die niet voorkomen in het Excel-bestand. Anders staan deze deelnemers straks dubbel in het GLI-register.

• Toestemming van de GLI-deelnemers

U moet toestemming vragen aan alle deelnemers die gestart zijn met de GLI, ook als ze eerder gestart zijn en zelfs als ze de GLI al hebben afgerond. Meer informatie vindt u hier.

Op het toestemmingsformulier wordt op 5 niveaus toestemming gevraagd. U mag de gegevens van de deelnemer opsturen als de deelnemer toestemming geeft voor de opslag van zijn gegevens in het GLI-register. Dit is vraag 1 op het toestemmingsformulier.

Kruist de deelnemer nee aan bij vraag 1? Dan mag u deze gegevens niet naar MRDM sturen. U moet de gegevens van deze deelnemer eerst verwijderen uit het Excel-bestand.

Kruist de deelnemer ja aan bij vraag 1 en nee bij één of meer van de andere vragen (vraag 2 t/m 5)? Dan mag u het Excel-bestand wel verzenden naar MRDM.

Staan de gegevens in het register nadat u het bestand heeft verzonden naar MRDM? Dan moet u nog wel handmatig invoeren waar uw cliënten op het toestemmingsformulier wel en geen toestemming voor geven.

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

• Controleer het Excel-bestand

U kunt alleen een Excel-bestand opsturen naar MRDM dat gelijk is aan het bestand dat u heeft ontvangen van RIVM. Ander soort bestanden kunt u niet aanleveren.

Controleer uw bestand op de volgende punten en pas eventueel aan:

1. gebruik de antwoordopties zoals voorgedrukt in het Excel-bestand van RIVM. Afwijkende invoer kan niet verwerkt worden.
    2. Breng geen wijzigingen aan in de naamgeving van de tabbladen. De tabbladen met groepen heten Groep 1, Groep 2, etc. Het tabblad met gegevens van de GLI-behandelaar heet Aanbieder informatie.
    3. Zorg dat de (geboorte)data in het gewenste formaat zijn genoteerd (dd-mm-jjjj)
    4. Voer de deelnemers in op opeenvolgende regels. Laat geen witregels ertussen.
    5. Heeft u uw AGB-code vermeld in het tabblad van de GLI-aanbieder?
    6. Verwijder extra gegevens die u in het Excel-bestand heeft toegevoegd. Alleen gegevens die in het originele Excel-bestand zijn gevraagd, mag u opsturen naar MRDM. Anders zorgt u voor een datalek.

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

• Excel-bestand opsturen naar MRDM

Wilt u het Excel-bestand opsturen naar MRDM? Geef dit dan aan op het online aanmeldformulier voor het GLI-register. MRDM neemt contact met u op hoe u dit bestand op een veilige manier kan verzenden naar MRDM. Lever het bestand alleen op deze manier aan.

U ontvangt bericht van MRDM zodra de informatie uit het Excel-bestand in het GLI-register staat.

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

• Controleer en vul gegevens aan in GLI-register

U ontvangt bericht van MRDM zodra de informatie uit het Excel-bestand in het GLI-register staat.

Als u inlogt in het GLI-register ziet u de deelnemers staan die in uw Excel-bestand stonden. Vul de ontbrekende informatie aan bij deze deelnemers, zoals de antwoorden op het toestemmingsformulier.

Controleer tenslotte of alle gegevens, die in het GLI-register staan, kloppen. Let ook op eventueel dubbele voorkomende deelnemers in het register. U kunt gegevens zelf wijzigingen in het register

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

Datum laatste aanpassing 1 december 2020