Excel-bestand (RIVM)

Heeft u GLI-gegevens bijgehouden in het Excel-bestand van het RIVM? Dan kunt u ervoor kiezen om dit bestand op te sturen naar MRDM. MRDM zet de gegevens in het GLI-register. U kunt daarna de gegevens in het GLI-register controleren, waar nodig moet u een aantal gegevens handmatig aanvullen. Waaronder de antwoorden van de deelnemer op het toestemmingsformulier.

Wilt u het Excel-bestand opsturen naar MRDM? Geef dit dan aan op het online aanmeldformulier voor het GLI-register. MRDM neemt contact met u op hoe u dit bestand op een veilige manier kan verzenden naar MRDM.

Voordat u het Excel-bestand opstuurt:

Excel-bestand verzenden voor 31 januari 2021

U kunt uw Excel-bestand verzenden naar MRDM tot 31 januari 2021. Start daarom op tijd met het vragen om toestemming aan de deelnemers die in uw Excel-bestand staan.

Let op, u mag het Excel-bestand niet naar het RIVM sturen.

• Wat is het Excel-bestand van RIVM?

Voordat het GLI-register beschikbaar was, bent u door het RIVM gevraagd gegevens van de GLI bij te houden in een Excel bestand. Dit Excel-bestand van RIVM is in 2019 verzonden aan GLI-behandelaren. In dit bestand heeft u gegevens van de GLI-deelnemers en groepen kunnen vastleggen die gestart zijn vóór het GLI-register beschikbaar was.

Voorbeeld van het Excel-bestand aangeleverd door RIVM

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

• Met wie mag ik het Excel-bestand delen?

U mag het Excel-bestand alleen delen met MRDM omdat u een overeenkomst tekent met MRDM. In deze overeenkomsten is vastgelegd dat MRDM de gegevens van de GLI mag verwerken. U mag het Excel-bestand pas opsturen als u de overeenkomsten heeft getekend. MRDM neemt contact met u op hoe u dit bestand op een veilige manier kan verzenden naar MRDM.

Let op, u mag het Excel-bestand niet met andere partijen delen, ook niet met RIVM.

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

• Toestemming van de GLI-deelnemers

U moet toestemming vragen aan alle deelnemers die gestart zijn met de GLI, ook als ze eerder gestart zijn en zelfs als ze de GLI al hebben afgerond. Meer informatie vindt u hier.

Op het toestemmingsformulier wordt op 5 niveaus toestemming gevraagd. U mag de gegevens van de deelnemer opsturen als de deelnemer toestemming geeft voor de opslag van zijn gegevens in het GLI-register. Dit is vraag 1 op het toestemmingsformulier.

Kruist de deelnemer nee aan bij vraag 1? Dan mag u deze gegevens niet naar MRDM sturen. U moet de gegevens van deze deelnemer eerst verwijderen uit het Excel-bestand.

Kruist de deelnemer ja aan bij vraag 1 en nee bij één of meer van de andere vragen (vraag 2 t/m 5)? Dan mag u het Excel-bestand wel verzenden naar MRDM.

Staan de gegevens in het register nadat u het bestand heeft verzonden naar MRDM? Dan moet u nog wel handmatig invoeren waar uw cliënten op het toestemmingsformulier wel en geen toestemming voor geven.

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

• Kan ik een excel uploaden wanneer ik gegevens ga aanleveren via mijn EPD?

U kunt niet het Excel-bestand opsturen naar MRDM als u gegevens gaat aanleveren via het elektronisch patiëntendossier (EPD).

De meeste gegevens staan al in het EPD en worden rechtstreeks doorgestuurd naar MRDM. Tijdens het aanmeldproces krijgt u bericht of u in aanmerking komt voor de EPD-pilot.U gaat meedoen aan de pilot om gegevens aan te leveren via het elektronisch patiëntendossier (EPD). De meeste gegevens staan al in het EPD en worden rechtstreeks doorgestuurd naar MRDM. Tijdens het aanmeldproces krijgt u bericht of u in aanmerking komt voor de EPD-pilot.

Datum laatste aanpassing 18 januari 2021

• Mijn bestand komt niet overeen met het Excel-bestand van RIVM

U heeft gegevens bijgehouden in een ander Excel-bestand, dan het bestand dat u van het RIVM heeft ontvangen. Bijvoorbeeld een bestand dat u zelf heeft gemaakt of wat u aangeleverd heeft gekregen van de interventie-eigenaar.

Gegevens uit andere Excel-bestanden dan die van het RIVM mogen niet ontvangen worden door MRDM, vanwege privacywetgeving (AVG). In dit geval moet u de gegevens handmatig in het register invoeren.

Datum laatste aanpassing 23 september 2020

• Invoeren van nieuwe deelnemers in het online GLI-register

U kunt al beginnen met het invoeren van nieuwe deelnemers in het GLI-register wanneer u wacht op bericht van MRDM. Belangrijk is dat u alleen deelnemers invoert die niet in het Excel-bestand staan. Anders staan deze deelnemers straks dubbel in het GLI-register.

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

• Controleer het Excel-bestand

U kunt alleen een Excel-bestand opsturen naar MRDM dat gelijk is aan het bestand dat u heeft ontvangen van RIVM. Ander soort bestanden kunt u niet aanleveren.

Controleer uw bestand op de volgende punten en pas eventueel aan:

1. gebruik de antwoordopties zoals voorgedrukt in het Excel-bestand van RIVM. Afwijkende invoer kan niet verwerkt worden.
    2. Breng geen wijzigingen aan in de naamgeving van de tabbladen. De tabbladen met groepen heten Groep 1, Groep 2, etc. Het tabblad met gegevens van de GLI-behandelaar heet Aanbieder informatie.
    3. Zorg dat de (geboorte)data in het gewenste formaat zijn genoteerd (dd-mm-jjjj)
    4. Voer de deelnemers in op opeenvolgende regels. Laat geen witregels ertussen.
    5. Heeft u uw AGB-code vermeld in het tabblad van de GLI-aanbieder?
    6. Verwijder extra gegevens die u in het Excel-bestand heeft toegevoegd. Alleen gegevens die in het originele Excel-bestand zijn gevraagd, mag u opsturen naar MRDM. Anders zorgt u voor een datalek.

Datum laatste aanpassing 1 december 2020

Datum laatste aanpassing 1 december 2020