EPD koppeling

Voor het GLI-register wordt onderzocht of het invoeren van GLI-gegevens kan plaatsvinden via het elektronisch patiënten dossier (EPD) of een soortgelijk systeem. Meer informatie over deze pilot vindt u op de website van het RIVM.

De EPD-koppeling is nu nog een pilot. We werken nog aan de EPD-koppeling. Daarom kan het zijn dat u nog even moet wachten met het invoeren van gegevens in uw EPD. In de toekomst zouden meer EPD-systemen aan kunnen sluiten. U krijgt bericht wanneer uw EPD is aangesloten.

Stap voor stap

Tijdens uw aanmelding voor het GLI-register geeft u aan wel elektronisch patiënten dossier u gebruikt in uw praktijk. Doet uw EPD mee aan de pilot? Dan krijgt u instructies hoe u de data kunt invoeren in uw EPD en hoe de koppeling met het GLI-register plaatsvindt. Hieronder leest u welke stappen u doorloopt.

• Ik wil een nieuwe behandelaar aanmelden voor de EPD-koppeling

U meld een nieuwe behandelaar aan. Tijdens de aanmelding kunt u aangeven op welke manier de behandelaar gegevens wil invoeren; via het EPD of via het GLI-register.

Is de behandelaar al aangemeld? Dan kunt u in het self service portaal aanpassen dat de behandelaar gebruik wil maken van de EPD-koppeling

Datum laatste aanpassing 9 februari 2021

• Mijn organisatie gaat een andere EPD gebruiken

In het Self service portaal kunt u of de contactpersoon van uw organisatie aangeven dat u een ander EPD gaat gebruiken.

Stappen:

1. Ga naar het self-service portaal
    2. Selecteer de juiste organisatie
    3. Selecteer “data aanlevering”
    4. Wijzig EPD koppeling

Datum laatste aanpassing 9 februari 2021

• Ik wil stoppen met het aanleveren van gegevens via mijn EPD

In het Self service portaal kunt u of de contactpersoon van uw organisatie aangeven dat u wilt stoppen met het aanleveren van gegevens via het EPD. U gaat dan verder met het handmatig invoeren van gegevens in het GLI-register.

Stappen:

1. Ga naar het self-service portaal
    2. Selecteer de juiste GLI-behandelaar
    3. Wijzig EPD koppeling

Datum laatste aanpassing 16 februari 2021

• Kan ik een excel uploaden wanneer ik gegevens ga aanleveren via mijn EPD?

U kunt niet het Excel-bestand opsturen naar MRDM als u gegevens gaat aanleveren via het elektronisch patiëntendossier (EPD).

De meeste gegevens staan al in het EPD en worden rechtstreeks doorgestuurd naar MRDM. Tijdens het aanmeldproces krijgt u bericht of u in aanmerking komt voor de EPD-pilot.U gaat meedoen aan de pilot om gegevens aan te leveren via het elektronisch patiëntendossier (EPD). De meeste gegevens staan al in het EPD en worden rechtstreeks doorgestuurd naar MRDM. Tijdens het aanmeldproces krijgt u bericht of u in aanmerking komt voor de EPD-pilot.

Datum laatste aanpassing 18 januari 2021

• Kan ik ook toegang krijgen tot de handmatige GLI-registatie als ik gegevens aanlever via mijn EPD?

Nee, u kunt of gegevens aanleveren via uw EPD of handmatig via het GLI-register. In het Self-service portaal kunt u (of de contactpersoon van uw organisatie) aangeven op welke manier u gegevens wilt invoeren. Hier vind u meer informatie hoe u dit kunt aanpassen.

Datum laatste aanpassing 9 februari 2021

• Kan ik mijn EPD-gegevens controleren in het GLI-register?

Nee, u controleert uw gegevens in uw EPD. Als u gegevens wilt aanpassen, kunt u dit ook in uw eigen EPD doen. De nieuwe gegevens worden overgenomen in het GLI-register.

Datum laatste aanpassing 9 februari 2021

Datum laatste aanpassing 24 februari 2021