EPD koppeling

Voor enkele EPD’s is het mogelijk om gegevens te registreren in het GLI-register via het EPD. U hoeft als GLI-behandelaar dan maar één keer gegevens te registreren. Meer informatie hierover vindt u ook op de website van het RIVM.

Gebruikers van de volgende EPD’s kunnen nu alle gegevens vastleggen in het EPD-dossier omdat de EPD koppeling tussen het EPD en MRDM live is:

• Evry (vanaf Evry versie 2.7.5.0)
  • Monter Leefstijl (SaaS-oplossing, versie nvt)
  • Vivica

U ontvangt automatisch bericht wanneer u de gegevens vanuit een van bovengenoemde EPD’s kunt doorsturen naar het GLI-register en welke stappen u daarvoor kunt zetten. Mogelijk komt de EPD-koppeling in de nabije toekomst ook beschikbaar voor gebruikers van andere EPD’s of soortelijke registratiesystemen.

Stap voor stap

Wilt u meedoen aan de registratie via het EPD? U moet zich dan eerst aanmelden bij het GLI-register. Tijdens uw aanmelding bij het GLI-register geeft u aan welk EPD of soortgelijk registratiesysteem u gebruikt in uw praktijk. Is uw EPD aangesloten op het GLI-register? Hieronder leest u welke stappen u doorloopt.

Ik wil een nieuwe behandelaar aanmelden voor de EPD-koppeling.

U meld een nieuwe behandelaar aan. Tijdens de aanmelding kunt u aangeven op welke manier de behandelaar gegevens wil invoeren; via het EPD of via het GLI-register.

Is de behandelaar al aangemeld? Dan kunt u in het self service portaal aanpassen dat de behandelaar gebruik wil maken van de EPD-koppeling.

Mijn organisatie gaat een andere EPD gebruiken.

In het Self service portaal kunt u of de contactpersoon van uw organisatie aangeven dat u een ander EPD gaat gebruiken.

Stappen:

1. Ga naar het Self-service portaal.
  2. Selecteer de juiste organisatie.
  3. Selecteer “data aanlevering”.
  4. Wijzig EPD koppeling.

Ik wil stoppen met het aanleveren van gegevens via mijn EPD.

In het Self service portaal kunt u of de contactpersoon van uw organisatie aangeven dat u wilt stoppen met het aanleveren van gegevens via het EPD. U gaat dan verder met het handmatig invoeren van gegevens in het GLI-register.

Stappen:

1. Ga naar het Self-service portaal.
  2. Selecteer de juiste GLI-behandelaar.
  3. Wijzig EPD koppeling.
Kan ik ook toegang krijgen tot de handmatige GLI-registatie als ik gegevens aanlever via mijn EPD?

Nee, u kunt of gegevens aanleveren via uw EPD of handmatig via het GLI-register. In het Self-service portaal kunt u (of de contactpersoon van uw organisatie) aangeven op welke manier u gegevens wilt invoeren. Hier vind u meer informatie hoe u dit kunt aanpassen.

Kan ik mijn EPD-gegevens controleren in het GLI-register?

Nee, u controleert uw gegevens in uw EPD. Als u gegevens wilt aanpassen, kunt u dit ook in uw eigen EPD doen. De nieuwe gegevens worden overgenomen in het GLI-register.