Self-service portaal

Als contactpersoon of zelfstandige GLI-behandelaar heeft u toegang tot het self-service portaal. Hier kunt u nieuwe organisaties aanmelden en zien of uw organisatie u al heeft geaccepteerd als contactpersoon. Ook kunnen hier EPD koppelingen worden aangemaakt. Ten slotte kunt u hier GLI-behandelaren of nieuwe contactpersonen uitnodigen en beheren.

U krijgt automatisch toegang tot het self-service portaal als u zich aanmeldt als contactpersoon.

Organisaties beheren

• De AGB-code van de organisatie is al in gebruik

Iemand anders binnen uw organisatie is de aanmeldprocedure al gestart. Vraag binnen uw organisatie wie dit is.

Komt u er niet uit, neem dan contact op met de MRDM Servicedesk.

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

• Wat is het verschil tussen vestiging en onderneming

Een onderneming kan één of meer vestigingen hebben waar zorgverleners werken. In het aanmeldproces wordt de entiteit ‘onderneming’ gebruikt. Deze informatie wordt gebruikt voor de overeenkomsten. De entiteit ‘vestiging’ wordt niet gebruikt.

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

• Voeg nieuwe organisatie toe

1. Log in op het Self-service portaal
    2. Klik op Koppel nieuwe organisatie
    3. Voer de AGB-code in van de onderneming uit het AGB-register. Het is niet mogelijk een vestiging aan te melden
    4. Controleer de opgehaalde data uit het AGB-register en selecteer de gewenste opties voor de organisatie (naam en het adres) via de dropdownmenu’s
      • Klopt de data niet? Dien dan een wijzigingsverzoek in bij het Vektis AGB-register en en start het koppelproces nadat de wijzigingen zijn doorgevoerd.
      • Belangrijk: MRDM gebruikt de details uit het AGB-register voor het opstellen van de overeenkomsten. Het is niet mogelijk om deze later te wijzigen. Controleer de data dus goed.
    5. Selecteer het e-mailadres van de organisatie via het dropdownmenu
      • Bij de controlestap ontvangt het gekozen e-mailadres een bevestigingsverzoek. Zorg er dus voor dat u toegang heeft tot dit e-mailadres of geef instructies aan de persoon binnen de organisatie die toegang heeft tot deze inbox.
      • Staat er geen of een onjuist e-mailadres? Dien dan eerst een wijzigingsverzoek in voor het Vektis AGB-register.
      • Deze controlestap is niet nodig (automatische verificatie) als in het aanmeldproces hetzelfde e-mailadres wordt gebruikt als in het AGB-register. In dat geval is er namelijk al toegang tot de inbox van de organisatie en is een extra controle niet nodig.

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

Bronregistratiesysteem koppelen

Gebruikers beheren

• Uitnodigen van gebruikers

1. Log in op het Self-service portaal
    2. Selecteer de organisatie waarvoor u een nieuwe gebruiker wilt uitnodigen
    3. Klik op Gebruiker uitnodigen
    4. U kunt gebruikers uitnodigen via een automatische e-mail of door zelf een link te sturen. Bijvoorbeeld via chat of sms.
    5. Een gebruiker kan het aanmeldformulier openen door op de uitnodigingslink te klikken

Belangrijk: deze uitnodigingslink is specifiek voor uw organisatie, deel de link niet met anderen.

Ontvangt u een aanmelding van een gebruiker? Dan moet u deze aanmelding eerst bevestigen of weigeren. Na bevestiging heeft een gebruiker pas toegang.

Aanmelding van iemand buiten de organisatie

Heeft iemand van buiten uw organisatie aanmeldlink ontvangen? Dan heeft deze persoon niet zomaar toegang tot uw registratie zonder uw toestemming. Weiger het aanmeldverzoek en neem contact op met de MRDM Servicedesk. MRDM blokkeert de huidige registratielink en stuurt u een nieuwe.

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

• Beoordeel nieuwe aanmelding

1. Meldt een nieuwe gebruiker zich aan voor de organisatie? Dan ontvangt u als contactpersoon een e-mail.
    2. Log in op het Self-service portaal
    3. Selecteer uw organisatie waar de gebruiker zich heeft aangemeld
    4. Klik op de knop Wijzig status bij de naam van de nieuwe gebruiker
      • Klik op Activeren om de aanmelding goed te keuren. De gebruiker krijgt dan toegang tot het register
      • Klik op Afkeuren om de aanmelding af te keuren
    5. Heeft u de status gewijzigd? Dan ontvangt de gebruiker een e-mail. Hierin staat ook waar ze kunnen inloggen in het register