Aanmelden als contactpersoon

Elke praktijk die GLI aanbiedt, wijst een contactpersoon voor de GLI aan. Deze contactpersoon kan GLI-behandelaren toegang geven tot het GLI-register. Hiervoor moet de contactpersoon zich eerst aanmelden bij het GLI-register als vertegenwoordiger van de praktijk.

Een GLI-contactpersoon die geen GLI-behandelaar is, kan alleen GLI-behandelaars voor de praktijk verifiëren en uitnodigen. Deze persoon heeft geen toegang tot de gegevens van de GLI-deelnemers en kan ook geen persoonsgegevens of meetgegevens van de deelnemers invoeren.

Bent u de enige GLI-behandelaar en bent u tegelijk ook de contactpersoon? Meld u dan aan via het aanmeldproces voor de zelfstandige praktijk.

Aanmeldproces van de contactpersoon

Op deze pagina worden enkele van de stappen van het aanmeldproces verder toegelicht. Op het eind van de pagina worden de veelgestelde vragen getoond.

Stap voor stap aanmeldproces

• Kiezen wachtwoord

Tijdens het aanmeldproces moet u een wachtwoord kiezen. Uw wachtwoord moet aan het volgende voldoen:

• Ten minste 8 karakters
    • Ten minste 3 van de volgende typen:
      • Kleine letters (a-z)
      • Hoofdletters (A-Z)
      • Cijfers (0-9)
      • Speciale karakters (zoals !@#)

Datum laatste aanpassing 7 september 2020

• Voeg nieuwe organisatie toe

1. Log in op het Self-service portaal
    2. Klik op Koppel nieuwe organisatie
    3. Voer de AGB-code in van de onderneming uit het AGB-register. Het is niet mogelijk een vestiging aan te melden
    4. Controleer de opgehaalde data uit het AGB-register en selecteer de gewenste opties voor de organisatie (naam en het adres) via de dropdownmenu’s
      • Klopt de data niet? Dien dan een wijzigingsverzoek in bij het Vektis AGB-register en en start het koppelproces nadat de wijzigingen zijn doorgevoerd.
      • Belangrijk: MRDM gebruikt de details uit het AGB-register voor het opstellen van de overeenkomsten. Het is niet mogelijk om deze later te wijzigen. Controleer de data dus goed.
    5. Selecteer het e-mailadres van de organisatie via het dropdownmenu
      • Bij de controlestap ontvangt het gekozen e-mailadres een bevestigingsverzoek. Zorg er dus voor dat u toegang heeft tot dit e-mailadres of geef instructies aan de persoon binnen de organisatie die toegang heeft tot deze inbox.
      • Staat er geen of een onjuist e-mailadres? Dien dan eerst een wijzigingsverzoek in voor het Vektis AGB-register.
      • Deze controlestap is niet nodig (automatische verificatie) als in het aanmeldproces hetzelfde e-mailadres wordt gebruikt als in het AGB-register. In dat geval is er namelijk al toegang tot de inbox van de organisatie en is een extra controle niet nodig.

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

• Controle/bevestiging door organisatie

De organisatie ontvangt een e-mail om u te bevestigen als contactpersoon van de organisatie. Is uw e-mailadres hetzelfde als die van de organisatie in het AGB-register? Dan wordt deze stap overgeslagen.

Heeft u het formulier verzonden? Dan ontvangt het gekozen e-mailadres een verificatieverzoek. Hierin staan de ingevoerde contactinformatie (naam, e-mailadres en telefoonnummer) van de contactpersoon en de gegevens over de organisatie (naam en AGB-code).

De organisatie moet het verzoek accepteren. Daarna kunt u verder met het koppelen van de organisatie. U of iemand binnen de organisatie moet hiervoor op Accepteren klikken in de e-mail met het bevestigingsverzoek. U ontvangt een e-mail als dit is gebeurd. Tegelijk ontvangt u ook de opdracht- en verwerkersovereenkomst met MRDM in een aparte e-mail.

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

• Uitnodigen van gebruikers

1. Log in op het Self-service portaal
    2. Selecteer de organisatie waarvoor u een nieuwe gebruiker wilt uitnodigen
    3. Klik op Gebruiker uitnodigen
    4. U kunt gebruikers uitnodigen via een automatische e-mail of door zelf een link te sturen. Bijvoorbeeld via chat of sms.
    5. Een gebruiker kan het aanmeldformulier openen door op de uitnodigingslink te klikken

Belangrijk: deze uitnodigingslink is specifiek voor uw organisatie, deel de link niet met anderen.

Ontvangt u een aanmelding van een gebruiker? Dan moet u deze aanmelding eerst bevestigen of weigeren. Na bevestiging heeft een gebruiker pas toegang.

Aanmelding van iemand buiten de organisatie

Heeft iemand van buiten uw organisatie aanmeldlink ontvangen? Dan heeft deze persoon niet zomaar toegang tot uw registratie zonder uw toestemming. Weiger het aanmeldverzoek en neem contact op met de MRDM Servicedesk. MRDM blokkeert de huidige registratielink en stuurt u een nieuwe.

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

• Beoordeel nieuwe aanmelding

1. Meldt een nieuwe gebruiker zich aan voor de organisatie? Dan ontvangt u als contactpersoon een e-mail.
    2. Log in op het Self-service portaal
    3. Selecteer uw organisatie waar de gebruiker zich heeft aangemeld
    4. Klik op de knop Wijzig status bij de naam van de nieuwe gebruiker
      • Klik op Activeren om de aanmelding goed te keuren. De gebruiker krijgt dan toegang tot het register
      • Klik op Afkeuren om de aanmelding af te keuren
    5. Heeft u de status gewijzigd? Dan ontvangt de gebruiker een e-mail. Hierin staat ook waar ze kunnen inloggen in het register

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

Probleemoplossing

• Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen

Heeft u na een enkele minuten geen e-mail ontvangen? Controleer dan uw spamfolder. Zit de mail niet in uw spam? Dan kunt u ervoor kiezen om de bevestigingsmail nogmaals te verzenden. Krijgt u meerdere bevestigingsmails tegelijk binnen? Gebruik dan de laatst verzonden e-mail.

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

• De organisatie heeft geen e-mailadres in het AGB-register

Staat er geen e-mailadres in het AGB-register? Dien dan eerst een wijzigingsverzoek in bij Vektis. Ga pas verder met uw aanmelding nadat de wijziging is doorgevoerd.

Datum laatste aanpassing 8 september 2020

• De informatie in het AGB-register is niet volledig of klopt niet

Dien dan eerst een wijzigingsverzoek in bij Vektis. Ga pas verder met uw aanmelding nadat de wijziging is doorgevoerd.

Dit is belangrijk omdat gegevens uit het AGB-register nodig zijn bij het opstellen van de overeenkomsten en de accounts. Het is niet mogelijk de overeenkomsten achteraf aan te passen. Zorg er dus voor dat de informatie in het AGB-register klopt.