EVS Medicatie voorschriften

De EVS (elektronisch voorschrijf systeem) registratie is een beperkte sub-registratie waarin informatie over medicatievoorschriften kan worden geregistreerd. De EVS-registratie kan voor verschillende andere registraties gebruikt worden indien inzichten uit medicatievoorschriften benodigd zijn.

Momenteel wordt de EVS-registratie gebruikt in:

• Antimicrobial Stewardship Monitor (AMSM)
  • DICA Geneesmiddelen
  • LCG COVID-19 monitor
  • SAZ Waardegedreven Zorg programma Hartfalen

In de EVS-registratie kunnen medicatiegegevens middels de G-standaard worden geregistreerd. Hoe dit werkt leest u in de “aanvullende instructies en aanlever scenario’s”.

Ten behoeve van de extractie van EVS-data uit HiX epd’s, is het mogelijk om gebruik te maken van een SQL query-template. Deze kunt u aanvragen bij onze servicedesk. Het telefoonnummer is 0885700030 of per mail via servicedesk@mrdm.nl.

Downloads

• Aanvullende instructies en aanleverscenario's
    • EVS Aanvullende instructies en aanlever scenario's.pdf
  • CRF
    • evs 2020 2.0.0 crf prod 20211012 092435.pdf
  • Data dictionary
    • evs 2020 2.0.0 datadictionary 20211012 092435.xls
  • Wijzigingsdocumentatie
    • EVS Wijzigingsdocument 1.0.0 naar 1.3.0.xlsx
    • EVS Wijzigingsdocument 1.3.0 naar 1.4.1.xlsx
    • EVS Wijzigingsdocument 1.4.1 naar 2.0.0.xlsx
  • XML
    • evs 2020 2.0.0 sample 20211012 092437.xml
  • XSD
    • evs 2020 2.0.0 prod 20211012 092435.xsd