Verwijderen van gekoppelde deelnemers of groepen

1. Deelnemer verwijderen uit behandelgroep

U wilt een deelnemer verwijderen. Heeft u de deelnemer niet gekoppeld aan een groep? Dan kunt u de deelnemer verwijderen door op de prullenbak rechtsboven te klikken.

Is de deelnemer wel gekoppeld aan een groep? Dan moet u de groep loskoppelen van de deelnemer. U gaat hiervoor naar de betreffende deelnemer en klikt of het hoofdstuk behandelgroep. Vervolgens klikt u op klik hier voor de optieset.

Er verschijnt nu een venster met daarin alle behandelgroepen die in uw registratie bekend zijn. Vervolgens klikt u op Clear Selected Values. De deelnemer is nu niet meer zichtbaar in de deelnemerslijst bij de groep.

U kunt nu de deelnemer verwijderen door op de prullenbak te klikken. Let op! Verwijder alleen deelnemers die u per ongeluk heeft ingevoerd. U bewaart wel de gegevens van de deelnemers die niet meer bij u onder behandeling zijn, maar dat wel zijn geweest.

2. Groep verwijderen

Wilt u een groep verwijderen waar al deelnemers aan gekoppeld zijn? Zet deze deelnemers dan eerst over naar een andere groep of verwijder de behandelgroep bij de deelnemer.

Om de deelnemers over te zetten gaat u naar de nieuwe gewenste groep en selecteert u de deelnemer in de lijst, zoals hier beschreven.