Stap 1: Vraag toestemming van de GLI-deelnemers

Gegevens over deelnemers mogen alleen opgenomen worden in het GLI-register als zij daar expliciete toestemming voor hebben gegeven. Daarom moet u toestemming vragen aan alle deelnemers. Dit geldt ook voor alle deelnemers die in uw Excel-bestand vermeld staan. Dit geldt ook voor deelnemers eerder gestart zijn en zelfs als ze de GLI al hebben afgerond. Meer informatie vindt u hier.

Let op! Voor de COOL-resultaatmeting blijf je dezelfde akkoordverklaring als voorheen gebruiken. Je deelnemer dient dus twee akkoordverklaringen te ondertekenen: één voor COOL en één voor RIVM.

In de RIVM akkoordverklaring wordt op 5 niveaus toestemming gevraagd. U mag de gegevens van de deelnemer opsturen als de deelnemer toestemming geeft voor de opslag van zijn gegevens in het GLI-register. Dit is vraag 1 op het toestemmingsformulier.

Kruist de deelnemer nee aan bij vraag 1? Dan mag u deze gegevens niet naar MRDM sturen. U moet de gegevens van deze deelnemer eerst verwijderen uit het Excel-bestand.

Kruist de deelnemer ja aan bij vraag 1 en nee bij één of meer van de andere vragen (vraag 2 t/m 5)? Dan mag u het Excel-bestand wel verzenden naar MRDM.

Controleer zorgvuldig of de deelnemer de benodigde RIVM akkoordverklaring/vinkjes heeft gezet om het Excel bestand te verzenden naar MRDM.

Staan de gegevens in het register nadat u het bestand heeft verzonden naar MRDM? Dan moet u nog wel handmatig invoeren waar uw cliënten op het toestemmingsformulier wel en geen toestemming voor geven.

Stuur bericht Sluit formulier
Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag? Laat dan een bericht achter. Wij antwoorden altijd persoonlijk en snel.