Mobiele telefoon koppelen (multifactorauthenticatie)

Voor toegang tot de MRDM applicaties zijn alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord niet voldoende. U heeft hier ook uw mobiele telefoon bij nodig. Dit noemen we multifactorauthenticatie (MFA). Uw identiteit wordt 2 keer gecontroleerd. De eerste keer via uw wachtwoord en de tweede keer via een persoonlijk apparaat, zoals uw mobiele telefoon.

Dit gaat bijvoorbeeld via een authenticatieapp, zoals:

QR-code scannen

Bij het instellen van MFA wordt u gevraagd om een QR-code te scannen met uw authenticatieapp.

1. Open de authenticatieapp op uw telefoon
  2. Scan de QR-code met de authenticatieapp
  3. Vul de 6-cijferige code in die u ziet op uw mobiele telefoon

Heeft u deze stappen doorlopen? Dan ontvangt u een herstelcode waarmee u kunt inloggen als u uw telefoon kwijt bent. Bewaar deze code dus goed.

Sms gebruiken

Lukt het u niet om de QR-code te scannen? Dan kunt u ook gebruikmaken van sms als tweede factor. Klik hiervoor op de link ‘Probeer een andere methode’.

Ga naar de pagina Inloggen & authenticatie voor meer informatie.