Mobiele telefoonnummer en authenticatieapplicatie

Voor toegang tot het GLI-register zijn alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord niet voldoende. U heeft hier ook uw mobiele telefoon bij nodig. Dit noemen we multifactorauthenticatie (MFA). Uw identiteit wordt 2 keer gecontroleerd. De eerste keer via uw wachtwoord en de tweede keer via een persoonlijk apparaat, zoals uw mobiele telefoon.

Dit gaat bijvoorbeeld via een authenticatieapp, zoals:

Via deze apps kunt u een QR-code scannen. De app maakt dan een eenmalige code aan. Met deze code kunt u inloggen.

Een andere manier, anders dan de authenticatieapp, is het gebruik van eenmalige codes via sms. Wilt u gebruikmaken van sms? Kies dan voor de optie ‘Probeer een andere methode’ op het scherm met de QR-code.

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op pagina Inloggen & authenticatie.