Hoe maak ik een ZIP-bestand aan?

Windows

1. Navigeer naar de bestanden die u wilt samenvoegen in een ZIP-bestand. Staan de bestanden op verschillende plekken op de computer? Zet ze dan eerst samen in een nieuwe map.
  2. Houd de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer alle Excel-bestanden (COOL) die u wilt toevoegen aan het ZIP-bestand.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde Excel-bestanden en klik op Kopiëren naar > Gecomprimeerde (gezipte) map.
  4. Typ de gewenste naam van de map en druk op de Enter-toets. Het ZIP-bestand is nu aangemaakt.

Mac

1. Navigeer naar de bestanden die u wilt samenvoegen in een ZIP-bestand. Staan de bestanden op verschillende plekken op de computer? Zet ze dan eerst samen in een nieuwe map.
  2. Houd de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer alle Excel-bestanden (COOL) die u wilt toevoegen aan het ZIP-bestand.
  3. Laat de Shift-toets los en houd nu de Control-toets op het toetsenbord ingedrukt en klik met de linkermuisknop op de geselecteerde Excel-bestanden, klik op Comprimeer.
  4. Klik met uw rechtermuisknop op het ZIP-bestand en klik op Wijzig naam om het de gewenste naam te geven. Het ZIP-bestand is nu aangemaakt.