Data Connect

Data Connect is het nieuwe batch upload-portal voor het aanleveren van uw batch bestanden en vervangt daarmee op korte termijn de Secure Upload Facility (SUF).
Data Connect is gebruiksvriendelijker en gebaseerd op de modernste techniek, waardoor het veiliger is en een snellere batch-verwerking mogelijk maakt. Het biedt u daarnaast de volgende voordelen:

• Direct tijdens de aanlevering vindt al een aantal controles op de aangeleverde bestanden plaats. U krijgt hier direct terugkoppeling over.
  • Data Connect biedt inzicht in de historie van de door u geüploade batches;
  • Bij iedere upload komen, na de batch-verwerking, de validatierapporten als download beschikbaar in de applicatie.
  • Data Connect maakt een efficiëntere en snellere verwerking van batches mogelijk door verdere  automatisering van het batch-import-proces.

Hoe levert u data aan via Data Connect?

Om uw eerste batch(es) aan te leveren, doorloopt u de volgende stappen.

1. Ga naar de website van Data Connect (https://dataconnect.mrdm.eu) en log in met uw account.
    • Indien u al een account heeft voor een van onze andere applicaties (Codman, DICA geneesmiddelen of Survey), gebruik dan die inloggegevens om in te loggen.
    • Mocht u nog geen account hebben, maar voorheen wel al via de SUF batches aanleveren, dan maken wij die voor u aan. U ontvangt van ons een e-mail om uw account te activeren.
    • Ervaart u problemen met inloggen, neem dan contact op met onze Servicedesk via
      +31(0)88 57 000 30 of servicedesk@mrdm.nl.
  2. Voor het uploaden van een batch klikt u op ‘nieuwe data-aanlevering’. Hier kiest u achtereenvolgens:
    • Voor welke registratie u aanlevert. Indien uw registratie niet in de beschikbare lijst staat, neem dan contact op met de Servicedesk.
    • Of het om een ‘connect’ of ‘productie’ batch gaat. Uploadt u voor het eerst voor een registratie? Kies dan ‘connect’.
  3. Klik vervolgens op bestanden uploaden. Nu komt u in een nieuw venster waar u de gewenste bestanden kunt selecteren. Om geautomatiseerde verwerking mogelijk te maken, vragen we u om de bestanden handmatig te identificeren indien dit niet automatisch wordt gedaan. Klik vervolgens op ‘Bevestig aanlevering’.
  4. Als het bestand is geüpload, wordt deze door ons in behandeling genomen.
  1. Na verwerking van de batch, ontvangt u een mail met het resultaat en een link naar Data Connect, waar u het volledige validatierapport kunt downloaden.

Voor een meer gedetailleerde uitleg over batch-aanlevering via Data Connect kunt u onze handleiding bekijken.
Informatie over het gehele batch proces kunt u vinden op onze batch pagina.

Datum laatste aanpassing 18 oktober 2021