Codman Patients

Momenteel loopt er een pilot naar het gebruik van Codman Patients. Hieraan doet een selecte groep van 10 ziekenhuizen aan mee (start oktober 2020). Wilt u meer informatie of meedoen aan de pilot, neem dan contact op met DICA.

Codman Patients is een interactief dashboard wat het gesprek tussen arts en patiënt faciliteert. Patiënten krijgen in één keer zicht op de verschillende behandelopties en de uitkomsten daarvan; zoals de complicaties, gezondheidsopbrengsten en invloed op kwaliteit van leven van eerder behandelde patiënten. De zorguitkomsten kunnen worden aangepast aan een individueel patiëntenprofiel, op deze manier kunnen de arts en patiënt Samen Vooruitkijken naar de behandeling.

Deze support website focust zich op de technische kant; veel vragen zullen ook beantwoord kunnen worden door het handboek wat u gekregen heeft bij de start van de implementatie bij uw ziekenhuis.

Algemene informatie/FAQ over het gebruik van Codman dashboards vindt u hier.

• Ik heb rechten voor meerdere ziekenhuizen, hoe wissel ik hiertussen?

Via de account knop linksonder op de pagina kunt u van instelling wisselen. In het dropdownmenu kiest u de naam van de gewenste instelling, in onderstaand voorbeeld is het demoziekenhuis geselecteerd. Door op het pijltje te klikken ziet u eventueel andere locaties die bij uw account horen.

Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

• Hoe kan ik de patiëntkenmerken instellen?

U kunt de kenmerken van uw patiënt invoeren door middel van de filters. Op deze manier kunt u de uitkomsten van de “Patiënten-zoals-ik” tonen aan uw patiënt. Er zijn drie categorieën filters: Patiënt, Diagnose en Aanpak verwijderen tumor.

Tijdens het selecteren van de filters, kunt u zien hoeveel patiënten er in de selectie zullen zitten. Dit getal staat achter de filteroptie. Zodra u de filteroptie selecteert, zal deze meteen invloed hebben op de getallen achter de opties van de andere filters. U kunt dus meteen zien hoeveel patiënten er in de nieuwe selectie zullen zitten. Op deze manier kunt u de belangrijkste filters als eerste toepassen, om zo snel mogelijk bij de juiste “patiënten-zoals-ik” uit te komen.

Om de gegevens van de geselecteerde “Patiënten-zoals-ik” te zien, klikt u op “Filter toepassen”.

Datum laatste aanpassing 12 oktober 2020

• Hoe kan ik wisselen tussen verschillende behandelopties?

U kunt de uitkomsten van een andere behandeling laten zien. Om dit te doen, klikt u op het pijltje naast “Behandeling” in het menu aan de bovenkant van het dashboard. Er volgt een drop-down menu, waar u een andere behandeling kunt kiezen. De gekozen filterinstellingen blijven hetzelfde.

Let op! U komt dan weer op het “algemene” tabblad terecht. Vervolgens klikt u op het tabblad van de uitkomsten die u wilt laten zien.

Als u op “Overzicht” klikt, gaat u terug naar het overzicht waar alle behandelingen te zien zijn.

Datum laatste aanpassing 12 oktober 2020

• Hoe zie ik de absolute patiëntenaantallen?

Na het selecteren van de juiste filters, kunt u in het overzicht zien hoeveel soortgelijke patiënten een bepaalde behandeling hebben ondergaan. Na het selecteren van één van deze behandelingen, zult u dus ook de uitkomsten zien die op dit aantal patiënten gebaseerd is.

Als u een behandeling selecteert, ziet u in het eerste, “algemeen” tabblad, het absolute patiëntenaantal van de ‘Patiënten-zoals-ik’, samen met het absolute patiëntenaantal van ‘Alle patienten’.

Datum laatste aanpassing 12 oktober 2020

• Welke informatie staat in het dashboard?

Zodra de filters ingesteld zijn en een behandeloptie is gekozen, komt u bij de betreffende informatie terecht. Deze informatie is opgedeeld in verschillende tabbladen: Algemeen, Complicaties, Verloop behandeling, Patiënten scores en Uitleg.
    De klinische uitkomsten zijn te vinden in Complicaties, Verloop behandeling, Patiënten scores. In Algemeen en Uitleg staat onder andere informatie over hoe het dashboard gebruikt kan worden

Datum laatste aanpassing 12 oktober 2020

• Hoe gebruik ik het filterpanel?

U kunt de filters vinden aan de rechterkant van uw browser. Zodra u de filters heeft geselecteerd, kunt u het filterpanel verbergen door op de “Filter” knop te klikken. Ook kunt u het panel weer tevoorschijn halen door op diezelfde knop te drukken. Zie het voorbeeld hieronder.

Het filterpanel bestaat uit drie categorieën: patiënt, diagnose en aanpak verwijderen tumor. U kunt in totaal én per categorie gemakkelijk zien welke en hoeveel filters er zijn geselecteerd. Het aantal (totale) filters verschijnt naast de (algemene) filterknop. Door hierop te klikken verschijnt een overzicht van de geselecteerde filters.

Datum laatste aanpassing 12 oktober 2020

• Hoe maak ik een export?

Via de actieknop in de menubalk kunt u een PDF-export maken van alle pagina’s. U krijgt dan de uitkomsten van alle pagina’s, inclusief bijbehorende uitleg, grafieken en de geselecteerde filters.

Voor de PDF-Exports wordt gebruik gemaakt van de printfunctie van uw browser. U kunt hierbij kiezen tussen het “afdrukken” en “opslaan als PDF” van de uitkomsten. Onderstaand voorbeeld komt uit Google Chrome. In het Bestemming dropdownmenu kiest u hierbij voor bijvoorbeeld het opslaan als PDF.

Datum laatste aanpassing 12 oktober 2020

• Waar vind ik extra informatie over wat ik zie?

Wanneer u met uw muis over op de ‘i’ te klikken, verschijnt er een pop-up met extra uitleg, zie onderstaand voorbeeld. Ook kunt u veel informatie en begrippen vinden in het betreffende implementatiehandboek.

Datum laatste aanpassing 12 oktober 2020

• Hoe komt de inhoud tot stand?

De data zijn afkomstig van de bestaande DICA-registraties. De gegevens die zijn ingevuld in Survey, zullen zichtbaar zijn in het dashboard. De specifieke informatie over de betreffende registratie en de gebruikte methodologie, kunt u vinden in het betreffende Codman Patients implementatie handboek.

Datum laatste aanpassing 7 oktober 2020

• Hoe vaak worden de data bijgewerkt?

De data in het dashboard worden elke maandagochtend bijgewerkt. Alle data die de week daarvoor zijn ingevoerd, zijn vanaf dat moment beschikbaar.

Datum laatste aanpassing 12 oktober 2020

• Hoe wissel ik de taal van het dashboard?

U verandert de taal van uw Codman Patients dashboard door op het “instellingen”-icoon te klikken, vervolgens op het pijltje naast NL of EN te klikken en de gewenste taal te kiezen.

Datum laatste aanpassing 7 oktober 2020

Datum laatste aanpassing 20 oktober 2020