Codman Indicatoren

Codman Indicatoren is een dashboard waarin alle kwaliteitsindicatoren van een registratie worden getoond. Zorginstellingen kunnen middels indicatoren zien hoe zij scoren ten opzichte van anderen. De indicatoren op de Transparantie Portaal (TP) pagina zijn verplichte prestatie uitkomsten, deze worden jaarlijks extern transparant gemaakt.

 • Ik heb rechten voor meerdere registraties, hoe wissel ik hiertussen?

  U kunt van registratie wisselen via het dropdown menu in de balk aan de bovenkant van de pagina. In het onderstaande voorbeeld is de DASA geselecteerd.

  Tevens kunt u wisselen via de drie streepjes aan de linkerkant, de zijbalk opent zich dan. Hier kunt u ook gelijk het gewenste tabblad selecteren.

  Datum laatste aanpassing 28 september 2020

 • Wat doet de ‘Naar Indicatoren 2021’ knop?

  Elk jaar worden de registraties bijgewerkt, er komen nieuwe variabelen bij, of bestaande variabelen worden uitgebreid. Op basis hiervan kunnen of moeten de indicatoren net iets anders berekend worden. Via deze knop ziet u de indicatoren volgens de berekeningen van 2021.

  Datum laatste aanpassing 21 januari 2021

 • Hoe maak ik een export?

  Via de actieknop in de rechterbovenhoek kunt u een PDF-export maken van de gehele pagina. U krijgt dan de uitkomsten van alle indicatoren op de pagina waar u op staat, inclusief bijbehorende uitleg en grafieken.

  Daarnaast kunt u een uitdraai maken per indicator. U kunt een PDF of Excel-export maken van de betreffende indicator, inclusief de bijbehorende patiënten, middels de export knop onder de indicator. Rechtsonder in beeld komt de vraag of u deze export in PDF of Excel wilt uitvoeren.

  Voor de PDF-Exports wordt gebruik gemaakt van de printfunctie van uw browser. U kunt hierbij kiezen tussen het afdrukken of het opslaan als PDF van de registratie. Onderstaand voorbeeld komt uit Google Chrome. In het Bestemming dropdownmenu kiest u hierbij voor bijvoorbeeld het opslaan als PDF.

  Datum laatste aanpassing 30 september 2020

 • Hoe kan ik de funnel-plots zichtbaar maken?

  Via de ‘Toon meer’ knop onder elke indicator kunt u extra uitleg en grafieken, zoals de funnel-plot, zichtbaar maken.

  Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

 • Hoe kan ik de rekenregel van een indicator inzien?

  Via de knop ‘Details’, onder elke indicator, opent u een pop-up met de patiëntenlijst en de Rekenregels.

  Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

 • Hoe kan ik de patiëntenlijst van een indicator inzien?

  Via de knop ‘Details’, onder elke indicator, opent u een pop-up met de patiëntenlijst en de Rekenregels. Wanneer u toestemming heeft van de contactpersoon binnen uw instelling, ziet u patiëntnummers en geboortejaar. Achter elke patiënt staat aangegeven of deze is meegenomen in de teller en noemer of de waarde die bijdraagt aan het gemiddelde of de mediaan. U ziet doordat er achter het upn en het geboortejaar een groene 1 staat onder de noemer en de teller. Het kan ook zijn dat een patiënt wel in de noemer valt, maar niet in de teller. De noemer geeft dan een groene 1 aan, maar de teller geeft dan een rode 0 aan. Als een patiënt buiten zowel de noemer als de teller valt wordt de patiënt niet meegenomen in de indicator. Het is niet mogelijk dat een patiënt wel aan de teller voldoet, maar niet aan de noemer.

  Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

 • Wat betekent de IQR (InterQuartile Range) bij mediaan indicatoren?

  De mediaan (of tweede kwartiel) geeft de waarde aan waaronder de helft van de data liggen. Het eerste kwartiel geeft de waarde aan waaronder een kwart van de data liggen, het derde kwartiel de waarde waaronder drie kwart van de data liggen. Het verschil tussen het eerste en het derde kwartiel wordt de interquartile range genoemd. In deze range ligt dus de helft van alle data. Hoe groter deze range hoe verder de data uit elkaar liggen. De IQR is daarom een manier om de spreiding aan te geven.

  Datum laatste aanpassing 17 juni 2020

 • Wat betekent de SD (StandaardDeviatie) bij gemiddelde indicatoren?

  De standaarddeviatie is een manier om de spreiding rondom een gemiddelde aan te geven. De standaarddeviatie is gelijk aan het gemiddelde van de afwijking tot het gemiddelde van elke individuele score. In een normale verdeling ligt 95% van alle waardes tussen het gemiddelde en ±1,96 * SD. Bij een kleine SD liggen de data dus dicht bij elkaar, bij een grote juist ver van elkaar.

  Datum laatste aanpassing 17 juni 2020

 • Wat betekent de ‘De indicator wordt onderzocht / is aangepast’ indicatie?

  Het kan voorkomen dat de berekening van een indicator moet worden aangepast. Dit wordt aangegeven door de tekst “De indicator wordt onderzocht”. Wanneer de aanpassing is doorgevoerd, verandert de tekst naar “De indicator is aangepast”. Deze tekst blijft twee weken staan. Onder de knop ‘Details’ , tabblad ‘Wijzigingsgeschiedenis’, wordt extra uitleg gegeven over de aanpassing.

   

  Datum laatste aanpassing 11 maart 2021

 • Waarom kan ik geen patiëntenlijst inzien van PROM/PREM indicatoren?

  Doordat zorginstellingen gebruikmaken van verschillende PROM/PREM uitvraag systemen/leveranciers, is het voor ons niet te controleren of de patiënt informed consent heeft gegeven om gegevens te delen met de zorginstelling. Patiëntenlijsten worden voor PROM indicatoren daarom niet getoond. 

  Datum laatste aanpassing 11 maart 2021

 • Ik heb rechten voor meerdere ziekenhuizen, hoe wissel ik hiertussen?

  Via de account knop linksonder op de pagina kunt u van instelling wisselen. In het dropdownmenu kiest u de naam van de gewenste instelling, in onderstaand voorbeeld is het demoziekenhuis geselecteerd. Door op het pijltje te klikken ziet u eventueel andere locaties die bij uw account horen.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

We helpen je graag verder

Als u vragen heeft staan wij voor u klaar. Bel of mail ons op onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Stuur bericht Sluit formulier
Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag? Laat dan een bericht achter. Wij antwoorden altijd persoonlijk en snel.