Codman Exploratief

Codman Exploratief is een dashboard waarin de gezondheidsuitkomsten per patiëntgroep worden getoond welke geregistreerd zijn in uw zorginstelling. Omdat deze uitkomsten rechtstreeks uit de kwaliteitsregistraties komen, kunnen er filters op basis van patiëntkenmerken, zorgproces en -structuur worden toegepast. Naast informatie van de eigen zorginstelling is het Nederlands gemiddelde te zien.

• Hoe komt de inhoud tot stand?

De data zijn afkomstig van de bestaande DICA-registraties. De gegevens die zijn ingevuld in Survey, zullen zichtbaar zijn in het dashboard. De uitkomsten zijn niet case-mix gecorrigeerd. Het dashboard bevat ook geen indicatoren. U kunt zelf een eigen selectie maken van uw patiëntenpopulatie.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Hoe vaak worden de data bijgewerkt?

De data in het dashboard worden elke maandagochtend bijgewerkt. Alle data die de week daarvoor zijn ingevoerd, zijn vanaf dat moment beschikbaar.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Waar vind ik de filters?

U kunt de filters vinden rechtsboven in uw browser.

Als u hierop klikt verschijnen de filters aan de rechterkant van de browser. Om een filter toe te passen klikt u op de gewenste titel (bijv. populatie) en de filteropties worden getoond.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Kan ik makkelijk zien hoeveel filters ik heb geselecteerd?

Ja, wanneer u een aantal filters heeft geselecteerd, verschijnt dit aantal naast de filterknop. Door hierop te klikken verschijnt een overzicht van de geselecteerde filters.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Waar kan ik filteren op registratiejaar?

Om te filteren op registratiejaar klikt u in het menu bovenaan de browser op het agenda-icoon en/of de getoonde jaartallen. Vervolgens ziet u een overzicht van alle registratiejaren en het aantal geregistreerde patiënten per jaar (groen gemarkeerd). U kunt in dit scherm ook de jaren aanpassen door op het rood gemarkeerde veld te klikken en zelf een selectie van jaren te typen.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Hoe wissel ik tussen de verschillende subsets in een registratie (bijv. Colon en Rectum in geval van de DCRA registratie)?

Om te wisselen tussen de verschillende subsets in een registratie klikt u in het menu helemaal bovenaan de browser op de subset waarin u zich nu bevindt. Vervolgens ziet u een dropdown menu waarin u de verschillende subsets kunt kiezen.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Hoe wissel ik tussen de verschillende registraties in de Codman Dashboards?

Om te wisselen tussen de verschillende registraties klikt u in het menu helemaal bovenaan de browser op de naam van de registratie waarin u zich nu bevindt. Vervolgens ziet u een dropdownmenu waarin u de verschillende beschikbare registraties kunt zien. U kunt ook via het ‘menu’ wisselen tussen de verschillende registraties en subsets door aan de linkerkant van de browser onder het paarse rondje op ‘menu’ te klikken, de drie streepjes. U ziet dan de verschillende registraties, door de pijltjes ernaast aan te klikken ziet u de verschillende subsets.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Hoe zie ik de absolute aantallen van de uitkomsten?

Als met uw muis over de uitkomsten gaat, verschijnt er een pop up met de absolute aantallen van zowel uw instelling als de Nederlandse benchmark.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Hoe zijn verschoven jaren verwerkt in het dashboard?

De algemene pagina laat het aantal patiënten zien dat per jaar en kwartaal is geregistreerd, dit is gebaseerd op het kalenderjaar. Op de uitkomsten- en trendspagina is het geselecteerde jaar gelijk aan het registratiejaar, bijvoorbeeld van oktober tot oktober. Tenzij anders aangegeven door middel van een pop-up, die verschijnt als u met uw uw muis over de uitkomsttitel gaat.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Waar vind ik extra informatie over de uitkomsten?

Wanneer u met uw muis over de uitkomsttitel gaat, verschijnt bij sommige uitkomsten een pop-up met extra uitleg, zie onderstaand voorbeeld.

Datum laatste aanpassing 27 mei 2020

• Waarom zie ik geen uitkomsten van mijn eigen ziekenhuis in de overlevingsanalyse?

Voor de overlevingsanalyse wordt de data uit uw instelling via BSN gekoppeld aan de Vektis overlijdensdata. Het (potentiële) koppelpercentage wordt op de pagina weergegeven. Wanneer dit laag is kan het zijn dat er geen data is om terug te koppelen. Daarnaast kan het voorkomen dat er 10 of minder patiënten in een bepaald follow-up interval vallen. In dat geval worden er vanwege privacy overwegingen geen uitkomsten van uw ziekenhuis getoond.