Codman Geneesmiddelen

Codman Geneesmiddelen is een dashboard waarin de uitkomsten en kosten van (dure) geneesmiddelen worden weergegeven. Data komt uit (DICA) kwaliteitsregistraties en de DBC zorgactiviteiten en add-on registratie. Filters kunnen worden toegepast voor meer specifieke inzichten. Resultaten van het eigen ziekenhuis kunnen worden vergeleken met de benchmark van deelnemende ziekenhuizen.

 • Instructievideo – Uitleg darmkanker dashboard

  Regelmatig publiceren wij instructievideo’s over DICA Geneesmiddelen. Hieronder vindt u de instructie voor het darmkanker dashboard waar wij in gaan op de volgende onderwerpen:

  1. Algemene navigatie
  2. Medicatiepagina
  3. Filters
  1. Detailpagina
  2. Therapieflow
  3. Signalen

  Datum laatste aanpassing 10 december 2021

 • Ik heb rechten voor meerdere ziekenhuizen, hoe wissel ik hiertussen?

  Via de account knop linksonder op de pagina kunt u van instelling wisselen. In het dropdownmenu kiest u de naam van de gewenste instelling, in onderstaand voorbeeld is het demoziekenhuis geselecteerd. Door op het pijltje te klikken ziet u eventueel andere locaties die bij uw account horen.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Hoe komt de inhoud tot stand?

  In het Geneesmiddelen dashboard wordt medicatie informatie weergegeven op basis van de add-on geneesmiddelen registratie en DICA registraties. Patiënten worden geïncludeerd vanaf 1-1-2017 op basis van de voor het ziektebeeld relevante DBC diagnosecodes. Indien van deze patiënten een DICA registratie bekend is, wordt deze data gekoppeld. Op die manier is het mogelijk meer details over de patiënt in kaart te brengen en kan de populatie verder gefilterd worden.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Hoe is de benchmark opgebouwd?

  De benchmark bevat data van alle ziekenhuizen die voor het betreffende ziektebeeld deelnemen aan DICA Geneesmiddelen. Dit aantal groeit en verschilt per ziektebeeld.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Waar vind ik de filters?

  U kunt de filters vinden rechtsboven in uw browser.

  Door op het pijltje te klikken, sluiten u het filterpanel

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Hoe zie ik de absolute aantallen van de uitkomsten?

  Als met uw muis over de uitkomsten gaat, verschijnt er een pop up met de absolute aantallen van zowel uw instelling als de benchmark.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Hoe wissel ik van weergave op de medicatie en kosten pagina?

  Op de medicatie en kosten pagina zijn verschillende weergaven beschikbaar. Gebruik om te wisselen de drop-down menu’s bovenaan de grafiek.

  Per onderwerp ziet u de huidige selectie. Door te klikken op het pijltje naar beneden ziet u de overige opties.

  Meer informatie over de navigatie door het dashboard vindt u in onderstaande video.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Wat is het verschil tussen de weergaven/niveaus behandeling, werkzame stof en indicatie?

  Op de medicatie, kosten en detail pagina’s kunt u de uitkomsten zien uitgesplitst naar behandeling, werkzame stof of indicatie.

  Op het niveau behandeling wordt gekeken naar welke combinatie van middelen er gegeven is. Indien meerdere middelen gelijktijdig gegeven worden, zijn deze samengevoegd tot een behandeling.

  Op het werkzame stof niveau ziet u de resultaten gegroepeerd per werkzame stof, er wordt geen rekening gehouden met of het middel als monotherapie gegeven wordt of onderdeel is van een combinatietherapie.

  Op het niveau van indicatie worden de resultaten weergegeven uitgesplitst naar indicatie. Dit is de indicatie die in de add-on registratie wordt meegegeven.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Waarom bevat de detailpagina er niet altijd dezelfde grafieken?

  De detailpagina is beschikbaar op 3 niveaus (behandeling, werkzame stof, indicatie). Niet alle grafieken zijn voor elke weergave relevant en worden dan niet weergegeven.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Waar vind ik extra informatie over wat ik zie?

  Wanneer u met uw muis over op de ‘i’ te klikken, verschijnt er een pop-up met extra uitleg, zie onderstaand voorbeeld.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Ik heb rechten voor meerdere ziektebeelden, hoe wissel ik hiertussen?

  U kunt van ziektebeeld wisselen via het dropdown menu in de balk aan de bovenkant van de pagina. In het onderstaande voorbeeld is Darmkanker geselecteerd, met de specialisatie Colon.

  Tevens kunt u wisselen via de drie streepjes aan de linkerkant, de zijbalk opent zich dan. Hier kunt u ook gelijk het gewenste tabblad selecteren.

  Meer informatie over de navigatie door het dashboard vindt u in onderstaande video.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

 • Wanneer zijn de data voor het laatst bijgewerkt?

  Data worden ieder kwartaal geüpdatet en komen 1-2 maanden na afloop van het kwartaal beschikbaar in het dashboard. Na een update wordt de DBC informatie bijgewerkt tot het betreffende kwartaal, daaraan worden de beschikbare DICA gegevens gekoppeld. Registratie in de DICA registratie loopt soms achter, hierdoor kan het zijn dat deze gegevens pas later in het dashboard beschikbaar komen. Op de algemene pagina van de registratie kunt u het aantal patiënten per jaar zien.

  Datum laatste aanpassing 13 oktober 2020

We helpen je graag verder

Als u vragen heeft staan wij voor u klaar. Bel of mail ons op onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Stuur bericht Sluit formulier
Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag? Laat dan een bericht achter. Wij antwoorden altijd persoonlijk en snel.