Codman Connect

Codman Connect is een functionaliteit binnen het Codman Indicatoren en Exploratief dashboard om zorginstellingen de mogelijkheid te geven om informatie over de kwaliteit van geleverde zorg met elkaar te delen. De functionaliteit genereert een nieuwe benchmark gebaseerd op het gemiddelde van de geselecteerde zorginstellingen. Naast de benchmark kunt u de uitkomsten van de samenwerkende zorginstellingen terugzien in de grafieken en tabellen. Dit maakt gerichte vergelijking tussen zorginstellingen mogelijk.

 • Wat is Codman Connect?

  Connect is een nieuwe functionaliteit binnen Codman Indicatoren en Codman Exploratief. Met Connect kunnen samenwerkende zorginstellingen onderling informatie over de kwaliteit van geleverde zorg delen en snel zien hoe ze ten opzichte van elkaar scoren. De functionaliteit genereert automatisch een nieuwe benchmark gebaseerd op het gemiddelde van de samenwerkende zorginstellingen. Naast de benchmark kunt u de uitkomsten van de samenwerkende zorginstellingen terugzien in de grafieken en tabellen. Dit maakt gerichte vergelijking tussen zorginstellingen mogelijk.


  Voorbeeld

  Ziekenhuis A, B en C besluiten om samen te werken en sluiten een Connect-contract af. Ziekenhuis A,B en C krijgen daarmee toegang tot Connect binnen Codman Indicatoren en Exploratief.

  In Codman Indicatoren zien gebruikers via een funnelplot hoe de ziekenhuizen scoren ten opzichte van elkaar en ten opzicht van het landelijke gemiddelde. Door de functionaliteit wordt in een oogopslag zichtbaar hoe de verschillende centra zich tot elkaar verhouden. Met behulp van deze cijfers kan het gesprek worden aangegaan.

  Gebruikers kunnen in Codman Exploratief verder inzoomen op de gegevens. Gebruikers kunnen filteren op patiëntkarakteristieken, behandelkeuzes en ziektekenmerken. Door filters toe te passen wordt het bijvoorbeeld duidelijk bij welke groep patiënten centrum A beter presteert. Ziekenhuis A, B en C kunnen tijdens verbetersessies de behandelresultaten bespreken en best practices van elkaar overnemen.

  Datum laatste aanpassing 8 juli 2021

 • Voor wie is Codman Connect beschikbaar?

  Codman Connect is kosteloos beschikbaar voor alle zorginstellingen in Nederland. Om Codman Connect aan te vragen zie ‘Hoe activeer ik Codman Connect?’.

  Datum laatste aanpassing 7 juli 2021

 • Hoe activeer ik Codman Connect?

  Een vertegenwoordiger van de samenwerkende zorginstellingen kan de Connect functionaliteit aanvragen via het aanvraagformulier. Hierin geeft u aan voor welk dashboard (Indicatoren en/of Exploratief) en voor welke registraties u Codman Connect wilt aanvragen. Voor Codman Indicatoren kunt u aangeven of u de verplichte transparante, vrijwillig transparante en/of interne indicatoren wilt delen. Daarnaast dient u ook de termijn voor het delen van de uitkomsten op te geven en de contactpersonen van de deelnemende zorginstellingen.

  Elke deelnemende zorginstelling dient akkoord te geven op het delen van eigen scores uit de DICA-registraties met de andere zorginstellingen. Hiervoor wordt een aanvullend contract getekend met MRDM. Na activatie kunt u middels de knop ‘Connect’ gebruikmaken van de functionaliteit.

  Voor de te nemen stappen zie ook: Aanmeldprocedure Codman Connect

  Datum laatste aanpassing 7 juli 2021

 • Hoe gebruik ik Codman Connect?

  Na activatie van uw Codman Connect account kunt u direct aan de slag met Connect in het Indicatoren dashboard en het Exploratief dashboard! Binnen uw vertrouwde Codman dashboards (geen aparte inlog nodig) kunt u via de “Connect knop” één of meerdere van de deelnemende zorginstellingen selecteren.
  Het dashboard berekent automatisch een “Connect” benchmark van de geselecteerde zorginstellingen, inclusief uw eigen instelling.


  Naast de benchmark kunt u de individuele resultaten van de deelnemende zorginstellingen terugzien in de grafieken en tabellen door op ‘Toon meer’ te klikken.

  Door met uw muis over het informatie symbool te gaan, kunt u zien welke instellingen er op dat moment geselecteerd zijn (de Connect benchmark).

  Voor meer instructies in het gebruik van Codman Connect: bekijk deze handleiding.

  Datum laatste aanpassing 9 juli 2021

 • Worden alle indicatoren gedeeld in Codman Connect?

  U bepaalt zelf welke indicatoren u via Codman Connect wilt delen. U kunt kiezen uit de verplicht transparante, vrijwillig transparante en/of interne indicatoren. Deze keuze kunt u invullen in het aanvraagformulier en wordt vastgelegd in het contract.

  Datum laatste aanpassing 7 juli 2021

 • Worden de betrouwbaarheidsintervallen ook aangepast aan de Codman Connect benchmark?

  Nee, de betrouwbaarheidsintervallen (boven- en ondergrens) blijven gebaseerd op het Nederlands gemiddelde (de Nederlandse benchmark).

  Datum laatste aanpassing 7 juli 2021

 • Waarom zie ik geen benchmark in Codman Exploratief?

  Om mogelijke herleidbaarheid tot individuele patiënten te voorkomen, toont het dashboard geen data indien de benchmark nog slechts tien of minder patiënten bevat. U voorkomt een kleine benchmark door minder filters te gebruiken of door meer zorginstellingen te selecteren.

  Datum laatste aanpassing 7 juli 2021

 • Worden er ook individuele patiëntgegevens gedeeld met Codman Connect?

  Nee, alleen geaggregeerde resultaten per zorginstelling worden gedeeld. De patiëntgegevens van een andere zorginstelling zijn nooit inzichtelijk voor de samenwerkende zorginstellingen. In Codman Exploratief worden bovendien resultaten van tien patiënten of minder niet getoond.

  Datum laatste aanpassing 7 juli 2021

 • Met wie deel ik mijn resultaten via Codman Connect?

  De resultaten in het dashboard zijn enkel inzichtelijk voor Codman gebruikers van de deelnemende zorginstellingen die in het Codman Connect aanvraagformulier en de contracten zijn opgenomen.

  Datum laatste aanpassing 7 juli 2021

 • Voor welk tijdsbestek deel ik mijn resultaten in Codman Connect?

  In het aanvraagformulier geeft u aan voor welke periode u Codman Connect wilt activeren.

  Datum laatste aanpassing 7 juli 2021

 • Hoe beëindig ik Codman Connect?

  Codman Connect wordt automatisch beëindigd nadat de aangegeven einddatum is verstreken. Daarnaast kunt u op elk moment Codman Connect deactiveren door een e-mail te sturen naar servicedesk@mrdm.nl.

  Datum laatste aanpassing 7 juli 2021

We helpen je graag verder

Als u vragen heeft staan wij voor u klaar. Bel of mail ons op onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Stuur bericht Sluit formulier
Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag? Laat dan een bericht achter. Wij antwoorden altijd persoonlijk en snel.