Algemene informatie

Wanneer uw organisatie deelneemt aan één of meerdere registraties, worden diverse gegevens vastgelegd. Om te sturen op de resultaten uit uw eigen data wilt u deze op een eenvoudige en duidelijke manier terug kunnen vinden.

Codman is een uitkomsten platform waarop de ingevoerde en aangeleverde data op een inzichtelijke manier wordt teruggekoppeld. Met deze informatie kunnen zorginstellingen aan de slag met het monitoren en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Codman bestaat uit een aantal verschillende dashboards elk met hun eigen doel:

 • Indicatoren: De scores op kwaliteitsindicatoren die voor de registratie zijn gedefinieerd worden hier teruggekoppeld in grafieken en tabellen.
  Doelstelling: Monitor de indicatorscores en zie hoe de eigen zorginstelling presteert ten opzichte van andere zorginstellingen voor verschillende typen indicatoren.*

  *Het indicatoren dashboard wordt ook gebruikt voor het Transparantieportaal Zorg om de scores op kwaliteitsindicatoren te controleren voordat deze worden doorgeleverd aan derden (ZiNL en IGJ).
 • Beschrijvingen: Een compleet overzicht van de registratie inclusief patiëntkarakteristieken, behandelmethodes en uitkomsten is hier te vinden voor de eigen zorginstelling en de benchmark.
  Doelstelling: Krijg gemakkelijk een overzicht van de inhoud van de registratie en de beschrijvende statistieken van alle geregistreerde patiënten in een zelf te kiezen jaar.
 • Exploratief: De data vertaald naar relevante uitkomsten in te zien voor een zelf gekozen patiëntenpopulatie; onder andere uitkomsten van het behandelproces, het verloop hiervan en patiënt-gerapporteerde uitkomsten (PROMs) worden op dit dashboard teruggekoppeld.
  Doelstelling: Leer van uw eigen data en herken verbeterpotentieel door toepassing van filters, monitor de prestaties in de tijd en plaats dit in perspectief door een vergelijking met de benchmark.
 • Geneesmiddelen: Data uit kwaliteitsregistraties, DBC zorgactiviteiten en add-on geneesmiddelen registraties worden getoond op dit dashboard.   
  Doelstelling: Krijg inzicht in de uitkomsten van (dure) geneesmiddelen in relatie tot de kosten. 
 • Patiënt: Uitkomsten relevant voor de patiënt (o.a. complicaties, verloop van behandeling en PROMs) worden getoond per behandeloptie en zijn patiënt-specifiek te maken door het selecteren van filters.
  Doelstelling: Bespreek uitkomstinformatie van de behandelopties voor ‘patiënten-zoals-ik’ met uw patiënt. Het dashboard faciliteert en ondersteunt het gesprek tussen zorgverlener en patiënt en draagt bij aan de gezamenlijke besluitvorming.

Datum laatste aanpassing 19 december 2021

We helpen je graag verder

Als u vragen heeft staan wij voor u klaar. Bel of mail ons op onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Stuur bericht Sluit formulier
Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag? Laat dan een bericht achter. Wij antwoorden altijd persoonlijk en snel.