Insert scenario

In dit aanleverscenario werkt u met een ‘insert’. Dit betekent dat ieder record uit een batch wordt toegevoegd aan de registratie, ongeacht of het record al eerder is aangeleverd of niet. Dit scenario is bij uitstek geschikt voor registraties die nog niet over adequate dataset-keys beschikken.

Insert algemeen (voorheen scenario B)

Onderstaand leest u de algemene uitgangspunten voor het werken met een insert scenario.

  • Het patiënt-record wordt altijd overgeslagen indien reeds aanwezig in de database, controle hierop gaat op basis van de dataset-keys van de patiënt dataset. Onderliggende aangeleverde datasets worden onder de bestaande patiënt gehangen in de database en worden dus gewoon verwerkt.
  • Alle dataset-records die u aanlevert, behalve de patiënt-dataset, beschouwt MRDM als ‘nieuw’ en worden toegevoegd aan de registratie. U levert dus alleen nieuwe dataset-records aan. Levert u een record voor de tweede keer aan? Dan wordt het record dubbel toegevoegd aan de registratie. Om dubbelingen te voorkomen levert u binnen dit scenario daarom alleen nieuwe registratie-records aan.
  • Wilt u een wijziging doorvoeren op een record? Via Survey kunt u per batch aangeleverde records handmatig wijzigen of verwijderen.

LET OP! Om het risico op het dupliceren van data te verkleinen kunt u ervoor kiezen om uw data in tijdvakken aan te leveren. Bijvoorbeeld: kwartaal 1, kwartaal 2, kwartaal 3 en kwartaal 4. Indien u zowel data via batch én Survey aanlevert is het raadzaam om een scheiding te maken welke dataset-records via Survey worden gevuld en welke dataset-records via batch worden aangeleverd.

Datum laatste aanpassing 21 december 2020

We helpen je graag verder

Als u vragen heeft staan wij voor u klaar. Bel of mail ons op onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Stuur bericht Sluit formulier
Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag? Laat dan een bericht achter. Wij antwoorden altijd persoonlijk en snel.