Aanleverscenarios

Wat betreft de afspraken voor de software inrichting wordt meestal gebruik gemaakt van standaardscenario’s voor de aanlevering en verwerking van uw gegevens. Deze aanleverscenario’s zijn op te delen in de standaardscenario’s ‘update’ en ‘insert’. De aanleverscenario’s gelden voor het aanleveren van gegevens middels batch. Data wordt in batches aangeleverd via ons upload portal Data Connect.

Daarnaast is het voor veel registraties mogelijk gegevens handmatig aan te leveren. U kunt gegevens invoeren, wijzigen en verwijderen via de webapplicatie Survey. Binnen de hieronder beschreven aanleverscenario’s wordt rekening gehouden met het al dan niet combineren van handmatig registreren en het aanleveren via batch.

LET OP! Aanpassingen in Survey zijn (vooralsnog) niet mogelijk voor de volgende registraties wegens het ontbreken van Survey schermen: DPARD, DGEA, PICE, AMSM, en Proms registraties. Eventueel kan dit voor uw ziekenhuis ook andere registraties betreffen.

Voorwaarden

Bij de scenario’s is het volgende van belang:

  • Bij een scenario insert kunnen enkel nieuwe gegevens per batch aangeleverd worden.
  • Bij een scenario update kunnen eerder aangeleverde gegevens aangepast worden. Dit is alleen mogelijk indien de betreffende registratie over adequate dataset-keys beschikt.
  • Indien het mogelijk is voor een bepaalde registratie handmatig gegevens in te voeren en te wijzigen, wordt hierbij in het van toepassing zijnde scenario rekening gehouden. U dient rekening te houden met de interacties tussen handmatig en per batch ingevoerde gegevens.
  • De datasetnaam-id en id variabele(n) levert u ingevuld aan. Deze variabelen bevatten de code, die verwijst naar de organisatie waarvoor u de data aanlevert.
  • Batches worden aangeleverd in het bestandsformaat .csv of .xml. Aanleveren in xls(x) is ook mogelijk, maar wordt afgeraden vanwege de foutgevoeligheid.

Datum laatste aanpassing 21 oktober 2021

We helpen je graag verder

Als u vragen heeft staan wij voor u klaar. Bel of mail ons op onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Stuur bericht Sluit formulier
Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag? Laat dan een bericht achter. Wij antwoorden altijd persoonlijk en snel.