XML

De naam XML staat voor eXtensible Markup Language. Bij het aanleveren van uw data in dit bestandstype kunt u gebruik maken van de XSD (XML schema document).

Om uw gegevens goed te kunnen verwerken moet bekend zijn welke character encoding gebruikt wordt. Standaard wordt uitgegaan van UTF-8. Indien gebruik wil worden gemaakt van een andere character encoding format dient u dit kenbaar te maken.

Tip! U kunt middels de XSD uw XML zelf al valideren of deze voldoet aan de registratie zonder tussenkomt van MRDM. Dit doet u door een zogenaamde XSD XML validatie check uit te voeren. Op het internet kunt u informatie vinden over het opzetten en uitvoeren van zo’n check.

Datum laatste aanpassing 31 oktober 2019