Fase 4: Productiefase

U levert, na succesvol het connect-traject te hebben afgerond, een batch aan op onze productie-omgeving. Hiermee start het productie-traject.

Uw productie-bestand dient aan dezelfde technische eisen te voldoen als uw reeds aangeleverde connect-bestand. Is dit niet het geval, dan wordt uw batch om technische redenen afgekeurd. U krijgt de vraag om of een nieuw batch-bestand aan te leveren, of aan te geven dat u een wijziging in de technische specificaties wilt. In het laatste geval dient er opnieuw eerst het testtraject doorlopen te worden.

N.B. Uw batch-aanlevering dient bij een nieuwe jaarversie van een registratie volgens de nieuwe specificaties van de nieuwe release aangeleverd te worden. Als er twee registratieversies tegelijkertijd actief zijn dan kijkt u naar de periode waarover de patiënten worden aangeleverd. Registratiejaar 2022 voor patiënten vanaf 01-01-2022, de datum verwijst naar de registratiejaar bepalende variabele in de registratie.

Validatie

• U levert een batch aan op ons upload portal Data Connect
  • Indien aan de technische specificaties wordt voldaan wordt uw batch-bestand inhoudelijk gevalideerd.
  • Na de inhoudelijke validatie ontvangt u van ons een bericht met in de bijlage de validatie rapportages. In het bericht staat aangegeven of de aanlevering positief is beoordeeld (en dus voldoet aan de minimale inhoudelijke eisen) of niet.
    • Geen positieve beoordeling: U krijgt van ons bericht wat er aangepast dient te worden en u wordt verzocht een nieuwe batch aan te leveren met correctie van aangegeven fouten.
    • Positieve beoordeling: Bij een positief beoordeelde aanlevering lezen wij uw data in onze database. Indien uw data wordt verwerkt volgens een updatescenario (zonder null values) zal de data direct worden ingelezen. Indien uw data volgens een afwijkend scenario wordt verwerkt vragen we u eerst nog om akkoord te geven op het inlezen van de aangeleverde data.

Let op! De minimale inhoudelijk eisen betreft batch import blocking errors. Het kan zijn dat er nog andere fouten in de aanlevering zitten welke mogelijk van invloed zijn op de kwaliteit en volledigheid van uw aangeleverde data.

Import

• Indien uw batch-aanlevering voldoet aan de inhoudelijke eisen en u levert uw data aan met een update zonder null values, dan wordt de batch automatisch ingelezen. U ontvangt vervolgens een importrapportage.
  • Bij een afwijkend aanleverscenario sturen we u eerst een validatierapport en vragen we u akkoord te geven alvorens we de aangeleverde data inlezen in de database. Na uw akkoord lezen wij de data in onze database (Survey) in en u ontvangt van ons vervolgens een importrapportage.

Let op! Bij een aanlevering via het updatescenario zonder null values kunt u in een volgende aanlevering zaken, waar u niet tevreden over bent, corrigeren.

Datum laatste aanpassing 21 oktober 2021