Fase 4: Productiefase

U levert, na succesvol het test-traject te hebben afgerond, een batch aan op onze productie-omgeving. Hiermee start het productie-traject.

Uw productie-bestand dient aan dezelfde technische eisen te voldoen als uw reeds aangeleverde test-bestand. Is dit niet het geval, dan wordt uw batch om technische redenen afgekeurd. U krijgt de vraag om of een nieuw batch-bestand aan te leveren, of aan te geven dat u een wijziging in de technische specificaties wilt. In het laatste geval dient er opnieuw eerst het testtraject doorlopen te worden.

N.B. Bij een jaar-update van een registratie moet u opnieuw het testtraject doorlopen omdat de software op basis van de jaar-update aangepast moet worden. Uw batch-aanlevering dient volgens de nieuwe specificaties van de nieuwe release aangeleverd te worden.

Validatie

• U levert een batch aan op de productieomgeving van onze Secure Upload Facility aan.
  • Indien aan de technische specificaties wordt voldaan wordt uw batch-bestand inhoudelijk gevalideerd.
  • Na de inhoudelijke validatie ontvangt u van ons een bericht met in de bijlage de validatie rapportages. In het bericht staat aangegeven of de aanlevering positief is beoordeeld (en dus voldoet aan de minimale inhoudelijke eisen) of niet.
    • Geen positieve beoordeling: U krijgt van ons bericht wat er aangepast dient te worden en u wordt verzocht een nieuwe batch aan te leveren met correctie van aangegeven fouten.
    • Positieve beoordeling: Wij vragen u of de data uit het batch-bestand ingelezen mag worden in de database.

Let op! De minimale inhoudelijk eisen betreft batch import blocking errors. Het kan zijn dat er nog andere fouten in de aanlevering zitten welke mogelijk van invloed zijn op de kwaliteit en volledigheid van uw aangeleverde data.

Import

• Als uw batch-aanlevering voldoet aan de inhoudelijke eisen en u tevreden bent met het aangeleverde bestand geeft u ons akkoord om de data uit uw batch-bestand in te lezen in de database. Mocht u nog niet tevreden zijn dan kunt u de batch laten vervallen en levert u nogmaals een batch met gecorrigeerde gegevens aan via de productie-ingang.
  • Wij lezen uw data in onze database (Survey) in en u ontvangt van ons een import rapportage.
  • Indien u voldoende ervaring hebt opgedaan in het aanleveren van batches is het mogelijk om gebruik te maken van een “verkort traject”. Hierbij worden de validatie en import in één keer afgehandeld.

Let op! Uw data wordt niet ingelezen tot u hier akkoord op geeft. Indien u, na het ontvangen van de validatierapporten, nog niet tevreden bent over uw aangeleverd batch-bestand kunt u dit bij ons aangeven. Uw aangeleverde bestand komt dan te vervallen en u kunt vervolgens een nieuwe aanlevering doen op de productie omgeving.De mogelijkheid bestaat ook om uw batch-bestand in te lezen. Indien u van een update-scenario gebruik maakt, kunt u in een volgende aanlevering zaken, waar u niet tevreden over bent, corrigeren.

Datum laatste aanpassing 23 december 2019