Fase 3: Testfase

Tijdens de testfase controleren wij of uw batch-bestand voldoet aan de technische en (minimale) inhoudelijke eisen. Tevens wordt de voor u op maat gemaakte software door ons getest om de kans op fouten te minimaliseren.

Hoe verloopt de testfase?

1. U levert een batch-bestand aan via de testomgeving van onze Secure Upload Facility
  2. Op basis van de test-batch en de met u gemaakte afspraken richten wij de software voor verwerking van uw batch in. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met het door u aangeleverde bestandsformat (XML, CSV of XLS(X)).
  3. Wij verwerken uw batch-bestand met behulp van de door ons gebouwde software. Hierbij controleren wij of uw bestand voldoet aan de technische eisen. Indien uw batch-bestand niet voldoet aan deze technische eisen ontvangt u van ons bericht over de aan te passen punten.
  4. Als uw batch-bestand aan de technische eisen voldoet, controleren wij vervolgens of het voldoet aan de (minimale) inhoudelijke eisen. Deze stap noemen wij ook wel de validatie.
  5. Na de inhoudelijke controle (validatie) wordt een validatierapportage gemaakt. Deze gaan wij met u delen zodat u foutieve zaken in de aangeleverde gegevens kunt herstellen. Indien uw bestand aan de minimale inhoudelijke eisen voldoet krijgt u bericht dat u op de productieomgeving mag aanleveren. Indien dit niet het geval is wordt u verzocht een nieuw test-bestand aan te leveren.
De testomgeving van de Secure Upload Facility

Datum laatste aanpassing 23 december 2019