Beschikbare extra factoren

Authenticator app

Met hulp van zogenaamde Authenticator apps op uw smartphone is het mogelijk om eenmalige wachtwoorden te genereren en te gebruiken als tweede factor. De Authenticator app dient op uw persoonlijke apparaat geïnstalleerd te zijn, bijvoorbeeld op een privé smartphone of op een smartphone die alleen u voor uw werk gebruikt. De Authenticator app genereert periodiek een eenmalig wachtwoord dat u kunt gebruiken op het moment dat u inlogt. De volgende Authenticator apps zijn voorbeelden van applicaties die voor deze manier van authenticeren geschikt zijn:

Wanneer u een van deze applicaties op uw smartphone geïnstalleerd heeft, kunt u met behulp van uw camera de getoonde QR-code scannen. Na het scannen van de code zal uw smartphone u vragen de Authenticator app te openen. Na het openen van de Authenticator app wordt uw MRDM-account direct gekoppeld, waarna de eenmalige wachtwoorden gegenereerd zullen worden.

SMS

Deze factor is het meeste geschikt voor gebruikers die geen Authenticator applicatie op de smartphone beschikbaar hebben, maar wel via een mobiele telefoon kunnen authenticeren. Het eenmalige wachtwoord wordt bij deze factor via een SMS bericht toegestuurd.

Voor het instellen van deze factor dient u eenmalig uw mobiele telefoonnummer op te geven, waarna dit veilig opgeslagen wordt bij uw account. Het mobiele telefoonnummer kan alleen gebruikt worden voor authenticatie via de tweede factor. Na het instellen van uw nummer ontvangt u een SMS-bericht met eenmalig wachtwoord welke u direct kunt invoeren. Als u dit proces heeft doorlopen dan staat alles goed ingesteld om in het vervolg van deze authenticatiemogelijkheid gebruik te maken.

E-mail

Tenslotte kunt u ook e-mail notificaties instellen. Van deze mogelijkheid kunt u alleen gebruik maken wanneer u MFA al een keer geconfigureerd heeft voor uw account met een Authenticator app of via SMS. De e-mail optie kunt u bijvoorbeeld een keer gebruiken wanneer u tijdelijk niet over uw smartphone beschikt of deze geen bereik heeft. Bij de keuze van deze factor wordt er een eenmalig wachtwoord toegestuurd naar uw e-mail account dat is gebruikt voor de registratie van uw MRDM gebruikersaccount.

We raden u aan om waar mogelijk gebruik te maken van de eerder genoemde Authenticator apps of SMS notificaties, het gebruik van een e-mail account als tweede voorkeur dient alleen als alternatief voor deze twee opties gebruikt te worden.

Datum laatste aanpassing 29 juni 2020